Рецепти
Леб со малиџано Ана Ристеска

Брзо домашно лепче со ајвар или малиџано кое ќе ви стане омилениот појадок, ручек и вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Вода(млака 130 Милилитри)

Квасец(20 Грама)

Ајвар(или малиџано 80 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Див (мечкин) лук(7-8 Перца )

Масло(40 Милилитри)

Морска сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во млака вода ставете ги квасецот, шеќерот и една кафена лажица брашно.
  2. Оставете квасецот да стаса, потоа соединете со маслото и малиџаното. Додајте го брашното и солта и замесете тесто.
  3. Дивиот лук ситно исечкајте го и додајте го во тестото, потоа поделете го на два еднакви дела.
  4. Секој дел развлечете го со дебелина од 1 см. Покријте со најлонска фолија и оставете 30 минути на топло место.
  5. Отстранете ја фолијата и со врвовите на прстите во стасаното тесто малку направете двабнатини. Прелијте со маслиново масло и наросете морска сол.
  6. Печете во рерна загреана на 200 степени околу 15 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: