Рецепти
Леб со маслиново масло, маслинки и кашкавал Ана Ристеска

Овој рецепт може да го искомбинирате со свежа салата или било каков намаз ќе биде доволен за да уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(200 Милилитри)

Рендан кашкавал(150 Грама)

Црни маслинки(150 Грама)

Квасец(10 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Немасен јогурт(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Замесете како и секое друго тесто – брашното со сол, квасецот растопен со шеќерот, па додајте ги јогуртот, маслиновото масло и месете додека не добиете еластично меко тесто.
  2. Оставете да отстои околу 40тина минути.
  3. Готовото тесто размесете го по втор пат, развлечето го тркалезно и намачкајте го со маслиново масло и внатре посипајте рендан кашкавал и ситно исечкани маслинки.
  4. Тестото со филот завиткајте го во ролат и направете правоаголна форма и оставете го да нарасне уште 20тина минути.
  5. Ставете го во тава за печење, испрскајте го малку со вода и посипете му малку брашно.
  6. Печете на 180 степени додека не биде готово.
  7. Готовиот леб намачкајте го со масло и завиткајте го во чиста крпа за да остане меко. За овој рецепт може да употребите црно интегрално брашно.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: