Рецепти
Летни тиквички Leo Katarovski

Медитеранот пристигнува на вашата трпеза. Комбинирајте ги со некоја лесна салата и уживајте во лесниот и здрав летен оброк од тиквички.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(3 )

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Моцарела сирење(200 Грама)

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

Сув босилек(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Шери домати(8 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Тиквичките исечете ги на половинки по должина и извадете го месото само не преблиску до работ.
  3. На маслиново масло издинстајте го лукот и месото од тиквичките и посолете по вкус. Со оваа смеса наполнете ги тиквичките.
  4. Врз нив ставете моцарела и исечканите домати.
  5. Посолете и забиберете, посипете со сушен босилек, ставете малку маслиново масло врз нив.
  6. Ставете ги да се печат во претходно загреаната рерна и печете додека сирењето не се стопи и не добие кора и убава златна боја.
  7. Пред послужување, наросете ги тиквичките со изрендан пармезан.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: