Рецепти
Летни тиквички Leo Katarovski

Медитеранот пристигнува на вашата трпеза. Комбинирајте ги со некоја лесна салата и уживајте во лесниот и здрав летен оброк од тиквички.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(3 )

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Моцарела сирење(200 Грама)

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

Сув босилек(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Шери домати(8 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Тиквичките исечете ги на половинки по должина и извадете го месото само не преблиску до работ.
  3. На маслиново масло издинстајте го лукот и месото од тиквичките и посолете по вкус. Со оваа смеса наполнете ги тиквичките.
  4. Врз нив ставете моцарела и исечканите домати.
  5. Посолете и забиберете, посипете со сушен босилек, ставете малку маслиново масло врз нив.
  6. Ставете ги да се печат во претходно загреаната рерна и печете додека сирењето не се стопи и не добие кора и убава златна боја.
  7. Пред послужување, наросете ги тиквичките со изрендан пармезан.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: