Рецепти
Лиснати корпички Ана Ѓорова

Одлично и брзо предјадење или ужинка за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(1/2 Килограм)

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(150 Грама)

Јајце(1 )

Кечап

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кашкавалот се ренда, а шунката се сече на многу ситни парчиња. Се мешаат и смесата се наросува со оригано.
  2. Од тестото на набрашнета маса се раширува кора. Кората се сече на мали квадрати. Секое квадратче се засекува на двата агли и се премачкува со јајце.

01

3. Заселените делови се преклопуваат на спротивната страна и се формираат корпички.

4. Корпичките се премачкуваат со јајце, средината се полни со кечап и со смесата од шунка, кашкавал и оригано. Наместо со пица фил, може да ги полните и со мелено месо, претходно пропржено на кромид.

5. Се печат на температура од 200 степени, околу 20 минути.

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: