Рецепти
Мафини со спанаќ и сирење Ана Ристеска

Вкусна и здрава вечера која може да ја комбинирате со јогурт, ајран или павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(250 Грама)

Сирење(150 Грама)

Јајце(2 )

Пченкарно брашно(150 Грама)

Млеко(100 Милилитри)

Масло(50 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сода бикарбона(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Спанаќот одмрзнете го и исечкајте го.
  2. Сирењето исечкајте го на ситни коцкички.
  3. Брашното измешајте го со печивото и содата.
  4. Во сад ставете ги јајцата, млекото и маслото и убаво изматете ги со вилушка.
  5. Додајте го спанаќот, сирењето и зачините по вкус. Измешајте и на крај додајте го брашното и измешајте ја смесата да се изедначи.
  6. Од смесата ставајте во калап за мафини со хартиени кошнички скоро до горе и ставете ги да се печат во загреана рерна на 180 степени.
  7. Печете ги околу 30тина минути, а потоа оставете ги уште 5 минути во исклучена рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: