Рецепти
Пуслици Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен десерт кој изгледа прекрасно и декоративно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(250 Грама)

Белка од јајце(3 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 140 минути

  1. Белките ставете ги во длабок сад и додајте многу малку сол и почнете да миксирате.
  2. По 2 минути, додајте го и шеќерот и продолжете да матите со миксерот. Миксирајте околу 15 до 20 минути.
  3. Кога смесата ќе биде цврста, ставете ја во шприц и почнете да ги редите пуслиците во тава за печење на хартија.
  4. Печете околу 2 часа на 110 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: