Рецепти
Пуслици Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен десерт кој изгледа прекрасно и декоративно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(250 Грама)

Белка од јајце(3 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 140 минути

  1. Белките ставете ги во длабок сад и додајте многу малку сол и почнете да миксирате.
  2. По 2 минути, додајте го и шеќерот и продолжете да матите со миксерот. Миксирајте околу 15 до 20 минути.
  3. Кога смесата ќе биде цврста, ставете ја во шприц и почнете да ги редите пуслиците во тава за печење на хартија.
  4. Печете околу 2 часа на 110 степени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: