Рецепти
Макарони со кисели краставички и копар Ана Ѓорова

Лесна паста салата со извонреден вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(1 Пакување)

Кисели краставички(3/4 Чаши)

Чедар сирење(2/3 Чаши)

Кромид(0.5 Главица)

Мајонез(2/3 Чаши)

Павлака(1/3 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сварете ги макароните според упатството на пакувањето. Кога ќе се сварат, измијте ги со ладна вода и ставете околу половина чаша од водата во теглата каде што се киселите краставички врз макароните и оставете да отстојат 5 минути, а потоа повторно исплакнете со вода.
  2. Во сад ставете ги мајонезот, павлаката, малку вода од киселите краставички, сол и бибер по вкус и убаво промешајте со лажица или мешалка.
  3. Во садот со варените макарони, додајте ја смесата со мајонезот додајте ги исечканите кисели краставички, чедар сирењето, кромидот и копарот. Убаво промешајте и оставете барем 1 час во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: