Рецепти
Макарони во рерна со кашкавал и презла
Овие макарони се многу вкусни и сочни, а топениот кашкавал им дава уште поубав вкус и арома
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Макарони(1 Пакување)
Кашкавал(300 Грама)
Млеко(100 Грама)
Павлака(500 Грама)
Сланина(200 Грама)
Презла(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Сланината исечете ја на ситни коцки и пропржете ја, а во меѓувреме сварете ги макароните.
- Откако ќе се сварат, се цедат и во нив се става павлаката, млекото, сланината, ренданиот кашкавал, половина од презлата, сол и бибер.
- Макароните се префрлаат во тавче за печење, одозгора се ренда преостанатиот кашкавал и се додава презла.
- Се печат во загреана рерна на 250 степени, околу 20 минути додека кашкавалот се растопи и добие златножолта боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во