Рецепти
Макарони во рерна со кашкавал и презла Ана Ѓорова

Овие макарони се многу вкусни и сочни, а топениот кашкавал им дава уште поубав вкус и арома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(1 Пакување)

Кашкавал(300 Грама)

Млеко(100 Грама)

Павлака(500 Грама)

Сланина(200 Грама)

Презла(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сланината исечете ја на ситни коцки и пропржете ја, а во меѓувреме сварете ги макароните.
  2. Откако ќе се сварат, се цедат и во нив се става павлаката, млекото, сланината, ренданиот кашкавал, половина од презлата, сол и бибер.
  3. Макароните се префрлаат во тавче за печење, одозгора се ренда преостанатиот кашкавал и се додава презла.
  4. Се печат во загреана рерна на 250 степени, околу 20 минути додека кашкавалот се растопи и добие златножолта боја.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: