Рецепти
Макарони во рерна со кашкавал и презла Ана Ѓорова

Овие макарони се многу вкусни и сочни, а топениот кашкавал им дава уште поубав вкус и арома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(1 Пакување)

Кашкавал(300 Грама)

Млеко(100 Грама)

Павлака(500 Грама)

Сланина(200 Грама)

Презла(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сланината исечете ја на ситни коцки и пропржете ја, а во меѓувреме сварете ги макароните.
  2. Откако ќе се сварат, се цедат и во нив се става павлаката, млекото, сланината, ренданиот кашкавал, половина од презлата, сол и бибер.
  3. Макароните се префрлаат во тавче за печење, одозгора се ренда преостанатиот кашкавал и се додава презла.
  4. Се печат во загреана рерна на 250 степени, околу 20 минути додека кашкавалот се растопи и добие златножолта боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: