Рецепти
Манастирски пиперки (посно) Ана Ѓорова

Полнети суви црвени пиперки со ориз и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сува везена црвена пиперка(12 )

Ориз(200 Грама)

Компир(150 Грама)

Морков(150 Грама)

Праз(150 Грама)

Сол

Бибер

Ајвар(40 Грама)

Сечкани ореви(50 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Доматен сос(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. На загреано масло продинстајте го ситно исечканиот праз, додајте го ренданиот морков и компирот, посолете, зачинете и динстајте неколку минути.
  2. Додајте го ајварот, крупно сечканите ореви и динстајте уште малку.
  3. За тоа време сувите пиперки потопете ги во вода, оставете ги неколку минути, а потоа извадете ги и исцедете ги.
  4. Во смесата од зеленчук и ореви додајте го сварениот ориз, сè убаво соединете, па наполнете ги пиперките.
  5. Наредете ги во тепсија, прелијте ги со вода и со сок од домати, па печете ги околу 35 минути во загреана рерна на 180°C.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: