Рецепти
Манастирски пиперки (посно) Ана Ѓорова

Полнети суви црвени пиперки со ориз и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сува везена црвена пиперка(12 )

Ориз(200 Грама)

Компир(150 Грама)

Морков(150 Грама)

Праз(150 Грама)

Сол

Бибер

Ајвар(40 Грама)

Сечкани ореви(50 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Доматен сос(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. На загреано масло продинстајте го ситно исечканиот праз, додајте го ренданиот морков и компирот, посолете, зачинете и динстајте неколку минути.
  2. Додајте го ајварот, крупно сечканите ореви и динстајте уште малку.
  3. За тоа време сувите пиперки потопете ги во вода, оставете ги неколку минути, а потоа извадете ги и исцедете ги.
  4. Во смесата од зеленчук и ореви додајте го сварениот ориз, сè убаво соединете, па наполнете ги пиперките.
  5. Наредете ги во тепсија, прелијте ги со вода и со сок од домати, па печете ги околу 35 минути во загреана рерна на 180°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: