Рецепти
Манастирски пиперки (посно) Ана Ѓорова

Полнети суви црвени пиперки со ориз и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сува везена црвена пиперка(12 )

Ориз(200 Грама)

Компир(150 Грама)

Морков(150 Грама)

Праз(150 Грама)

Сол

Бибер

Ајвар(40 Грама)

Сечкани ореви(50 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Доматен сос(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. На загреано масло продинстајте го ситно исечканиот праз, додајте го ренданиот морков и компирот, посолете, зачинете и динстајте неколку минути.
  2. Додајте го ајварот, крупно сечканите ореви и динстајте уште малку.
  3. За тоа време сувите пиперки потопете ги во вода, оставете ги неколку минути, а потоа извадете ги и исцедете ги.
  4. Во смесата од зеленчук и ореви додајте го сварениот ориз, сè убаво соединете, па наполнете ги пиперките.
  5. Наредете ги во тепсија, прелијте ги со вода и со сок од домати, па печете ги околу 35 минути во загреана рерна на 180°C.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: