Рецепти
Манџа со мисиркино месо Ана Ѓорова

Лесен ручек од мисиркино месо во комбинација со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Мисиркиното месо (копан) се вари, па откако ќе се свари се чисти месото од коската и се остава настрана.
  2. Кромидот ситно се сечка и се пржи во подлабок сад на масло додека добие жолтеникава боја.
  3. Зеленчукот се сечка на коцки или кругови и еден по еден се додава во тавата со кромидот. Се пржат заедно додека малку да подиспари течноста.
  4. Во садот се додаваат зачините, потоа се става исчистеното месо, црвениот пипер, па се налева со 500 мл вода. Се остава да се вари заедно додека подиспари водата, односно додека сите состојки добро се сварат.
  5. Готовата манџа се послужува со сезонска салата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: