Рецепти
Маринада од пиво
Рецепт за маринада што ќе му даде шмек на печеното месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Темно пиво(250 Милилитри)
Масло од сусам(2 Супени лажици)
Бел лук, излупен и згмечен(1 Супена лажица)
Суво оригано(1 Кафена лажица)
Морска сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1/2 Кафена лажица)
Буковец(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути
- Измешајте ги сите состојки во сад и оставете го месото да се маринира најмалку еден час, а потоа печете го на скара.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во