Рецепти
Маринада од пиво Ана Ѓорова

Рецепт за маринада што ќе му даде шмек на печеното месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Темно пиво(250 Милилитри)

Масло од сусам(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Супена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Морска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Буковец(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Измешајте ги сите состојки во сад и оставете го месото да се маринира најмалку еден час, а потоа печете го на скара.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: