Рецепти
Мармалад од јаболки Ана Ѓорова

Одличен за на леб, бисквити, колачи и како додаток со омилените десерти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(црвени 1.5 Килограм)

Кафеав шеќер(350 Грама)

Лимон(1/2 )

Ѓумбир(свеж изрендан помалку од 1/2 лажичка )

Цимет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јаболките излупете ги и отстранете им ги семките и дршките, па исечете ги на половинки и прелијте ги со сокот од лимон.
  2. Додајте ги шеќерот, свежиот и изрендан ѓумбир и малку цимет, па добро измешајте ги.
  3. Ставете ги во тенџере на оган, па по 30 минути кога ќе омекне овошјето, изблендирајте со рачен миксер или во блендер.
  4. Проверете ја густината на мармаладот: капнете на стаклена чинија, ако смесата е густа, тргнете од оган. Ако не е доволно густа, варете уште малку.
  5. Мармаладот претурете го во стерилизирани тегли, убаво затворете со капак и превртете ги наопаку и оставете ги така додека мармаладот целосно се излади.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: