Рецепти
Мармалад од јапонски јаболки
Ароматичен и вкусен мармалад од Вашето омилено овошје
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Излупете ги и исчистете ги јапонските јаболки, исечете ги на големи парчиња и ставете ги во длабок сад. Врз јапонските јаболки изрендајте ја кората и исцедете го сокот од лимонот.
- Излупете го и исечете го на коцки јаболкото, па измешајте го со јапонските јаболки.
- Во големо тенџере на оган ставете го шеќерот со 2 чаши вода и мешајте. Гответе го шеќерот на умерен оган додека се растопи, потоа додајте ги другите состојки и мешајте цело време.
- По околу 30 минути исклучете ја ринглата, мармаладот распоредете го во стерилизирани тегли и херметички затворете ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во