Рецепти
Мармалад од јапонски јаболки Ана Ѓорова

Ароматичен и вкусен мармалад од Вашето омилено овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јапонско јаболко(2 Килограми)

Лимон(1 )

Јаболко(1 )

Шеќер(1 Килограм)

Вода(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупете ги и исчистете ги јапонските јаболки, исечете ги на големи парчиња и ставете ги во длабок сад. Врз јапонските јаболки изрендајте ја кората и исцедете го сокот од лимонот.
  2. Излупете го и исечете го на коцки јаболкото, па измешајте го со јапонските јаболки.
  3. Во големо тенџере на оган ставете го шеќерот со 2 чаши вода и мешајте. Гответе го шеќерот на умерен оган додека се растопи, потоа додајте ги другите состојки и мешајте цело време.
  4. По околу 30 минути исклучете ја ринглата, мармаладот распоредете го во стерилизирани тегли и херметички затворете ги.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: