Рецепти
Мармалад од јапонски јаболки Ана Ѓорова

Ароматичен и вкусен мармалад од Вашето омилено овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јапонско јаболко(2 Килограми)

Лимон(1 )

Јаболко(1 )

Шеќер(1 Килограм)

Вода(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупете ги и исчистете ги јапонските јаболки, исечете ги на големи парчиња и ставете ги во длабок сад. Врз јапонските јаболки изрендајте ја кората и исцедете го сокот од лимонот.
  2. Излупете го и исечете го на коцки јаболкото, па измешајте го со јапонските јаболки.
  3. Во големо тенџере на оган ставете го шеќерот со 2 чаши вода и мешајте. Гответе го шеќерот на умерен оган додека се растопи, потоа додајте ги другите состојки и мешајте цело време.
  4. По околу 30 минути исклучете ја ринглата, мармаладот распоредете го во стерилизирани тегли и херметички затворете ги.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: