Рецепти
Мазник со ориз Ана Ѓорова

Мазник со готови кори и ориз за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1 Пакување)

Ориз(600 Грама)

Газирана вода(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Сол(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Оризот се вари на тивок оган, а газираната вода, маслото, печивото и солта се мешаат заедно во една смеса.
  2. Во тепсија се става една готова кора која се попрскува со смесата, потоа врз неа се става уште една кора која се попрскува со смесата и се реди со ориз.
  3. Врз оризот повторно се става кора и така додека да се исцрпат сите кори и оризот. Одозгора се ставаат само две кори кои само се попрскуваат.
  4. Така приготвениот мазник се пече во загреана рерна на 250 степени, 45 минути. Се сервира подоладен.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: