Рецепти
Мазник со ориз Ана Ѓорова

Мазник со готови кори и ориз за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1 Пакување)

Ориз(600 Грама)

Газирана вода(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Сол(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Оризот се вари на тивок оган, а газираната вода, маслото, печивото и солта се мешаат заедно во една смеса.
  2. Во тепсија се става една готова кора која се попрскува со смесата, потоа врз неа се става уште една кора која се попрскува со смесата и се реди со ориз.
  3. Врз оризот повторно се става кора и така додека да се исцрпат сите кори и оризот. Одозгора се ставаат само две кори кои само се попрскуваат.
  4. Така приготвениот мазник се пече во загреана рерна на 250 степени, 45 минути. Се сервира подоладен.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: