Рецепти
Мека и лесна торта Ана Ѓорова

Оваа торта можете да ја декорирате и со свежо овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Слатка павлака(210 Милилитри)

Шеќер(120 Грама)

Брашно(140 Грама)

Ванилин шеќер(1 Грам)

Прашок за печиво(1 Грам)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 °C.
  2. Во сад измешајте ги јајцата, шеќерот и ванилиниот шеќер со електричен миксер сè додека смесата стане бела и порасне.
  3. Во така измешаната смеса, додајте го брашното и печивото и лесно мешајте додека смесата не се соедини. Додајте ја нематената слатка павлака и измешајте.
  4. Премачкајте ја тавата во која ќе печете со путер и претурете ја смесата.
  5. Печете 30 минути. Откога ќе ја извадите тортата, посипете ја во шеќер во прав и послужете.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: