Рецепти
Мека и лесна торта
Оваа торта можете да ја декорирате и со свежо овошје
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Слатка павлака(210 Милилитри)
Шеќер(120 Грама)
Брашно(140 Грама)
Ванилин шеќер(1 Грам)
Прашок за печиво(1 Грам)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Загрејте ја рерната на 180 °C.
- Во сад измешајте ги јајцата, шеќерот и ванилиниот шеќер со електричен миксер сè додека смесата стане бела и порасне.
- Во така измешаната смеса, додајте го брашното и печивото и лесно мешајте додека смесата не се соедини. Додајте ја нематената слатка павлака и измешајте.
- Премачкајте ја тавата во која ќе печете со путер и претурете ја смесата.
- Печете 30 минути. Откога ќе ја извадите тортата, посипете ја во шеќер во прав и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во