Рецепти
Мешан зимски зеленчук Ана Ѓорова

Салата од варен сезонски зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(225 Грама)

Спанаќ(225 Грама)

Карфиол(225 Грама)

Целер(225 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Зелени маслинки

Оцет(2 Супени лажици)

Лебни трошки(8 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Варете го одделно зеленчукот (вкупно 900 г мешан) во зовриена и посолена вода, исцедете го и пржете го целиот на малку масло со цели чешниња лук, 6 минути. Потоа полијте го со 2 лажици оцет, посолете го и префрлете го во длабока чинија.
  2. Додајте 1 лажица исечкани маслинки. Во друга тава на масло пржете ги лебните трошки, па со нив посипете го зеленчукот. Сервирајте го подоладен.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: