Рецепти
Мешан зимски зеленчук Ана Ѓорова

Салата од варен сезонски зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(225 Грама)

Спанаќ(225 Грама)

Карфиол(225 Грама)

Целер(225 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Зелени маслинки

Оцет(2 Супени лажици)

Лебни трошки(8 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Варете го одделно зеленчукот (вкупно 900 г мешан) во зовриена и посолена вода, исцедете го и пржете го целиот на малку масло со цели чешниња лук, 6 минути. Потоа полијте го со 2 лажици оцет, посолете го и префрлете го во длабока чинија.
  2. Додајте 1 лажица исечкани маслинки. Во друга тава на масло пржете ги лебните трошки, па со нив посипете го зеленчукот. Сервирајте го подоладен.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: