Рецепти
Милк коцки – торта Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(6 Супени лажици)

Какао(4 Супени лажици)

Вода(6 топла Супени лажици)

Млеко(1 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Шеќер(4 Супени лажици)

Бело чоколадо(100 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Шеќер во прав(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

Кора

  1. 6 јајца и 6 лажици шеќер се матат добро.
  2. Во нив се додаваат 6 лажици брашно, 1 прашок за пециво, 4 лажици какао и 6 лажици топла вода.
  3. Смесата се претура во намастен огноотпорен сад и се става да се пече во загреана рерна на 200 степени додека фати коричка.
  4. Потоа печената кора се сече на два дела.

Милк крем

  1. Густинот се раствара во 150 мл ладно млеко.
  2. Се префрлаат во тенџере на оган и се додава останатото млеко. Во нив се меша белото чоколадо со 4 лажици шеќер да се растопи и да се згусне смесата.
  3. Посебно со миксер се матат 250 г маргарин и 150 г шеќер.
  4. Смесата со маргарин се соединува со оладената смеса од бело чоколадо и се меша.

Финална постапка:

  1. Се премачкува една кора со филот, па се преклопува со втората кора.
  2. Колачот се поросува со кокос или шеќер во прав и се послужува.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: