Рецепти
Мимоза сендвичи
Наместо маскарпоне и горгонзола сирење, може да употребите и друг вид сирење по желба – лепчињата секако ќе бидат вкусни
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Интегрален леб(8 Парчиња)
Маскарпоне сирење(200 Грама)
Горгонзола(100 Грама)
Јајце(4 )
Див (мечкин) лук(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Исечете ги со нож корките на интегралниот леб, па пресечете ги на 4 парчиња така што ќе добиете квадрати.
- Измешајте ги сирењата, зачинете со малку бибер, додајте малку ситно исечкан див лук (2 лажици) и убаво промешајте.
- Од смесата нанесете на половина од парчињата леб и покријте ги со останатата половина коцки леб.
- Јајцата сварете ги и жолчките испасирајте ги или издробете ги (белките оставете ги настрана).
- На врвот на лепчињата ставете од испасираната жолчка, декорирајте со уште див лук, зачинете со сол и бибер и оставете ги вашите мимоза лепчиња да отстојат во фрижидер половина час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во