Рецепти
Мимоза сендвичи Ана Ѓорова

Наместо маскарпоне и горгонзола сирење, може да употребите и друг вид сирење по желба – лепчињата секако ќе бидат вкусни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ги со нож корките на интегралниот леб, па пресечете ги на 4 парчиња така што ќе добиете квадрати.
  2. Измешајте ги сирењата, зачинете со малку бибер, додајте малку ситно исечкан див лук (2 лажици) и убаво промешајте.
  3. Од смесата нанесете на половина од парчињата леб и покријте ги со останатата половина коцки леб.
  4. Јајцата сварете ги и жолчките испасирајте ги или издробете ги (белките оставете ги настрана).
  5. На врвот на лепчињата ставете од испасираната жолчка, декорирајте со уште див лук, зачинете со сол и бибер и оставете ги вашите мимоза лепчиња да отстојат во фрижидер половина час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: