Рецепти
Мимоза сендвичи Ана Ѓорова

Наместо маскарпоне и горгонзола сирење, може да употребите и друг вид сирење по желба – лепчињата секако ќе бидат вкусни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ги со нож корките на интегралниот леб, па пресечете ги на 4 парчиња така што ќе добиете квадрати.
  2. Измешајте ги сирењата, зачинете со малку бибер, додајте малку ситно исечкан див лук (2 лажици) и убаво промешајте.
  3. Од смесата нанесете на половина од парчињата леб и покријте ги со останатата половина коцки леб.
  4. Јајцата сварете ги и жолчките испасирајте ги или издробете ги (белките оставете ги настрана).
  5. На врвот на лепчињата ставете од испасираната жолчка, декорирајте со уште див лук, зачинете со сол и бибер и оставете ги вашите мимоза лепчиња да отстојат во фрижидер половина час.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: