Рецепти
Мини бурек со сирење Ана Ристеска

Домашен бурек по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Сирење(500 Грама)

Кисела павлака(250 Милилитри)

Шунка(100 Грама)

Јајце(4-5 )

Вода(100 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Јајцата се матат со вилушка заедно со киселата павлака. Во нив се додава рендано сирење и изрендана шунка.
  2. Водата и маслото се мешаат во чаша и со смесата се премачкува секоја кора поединечно.
  3. Откако ќе се премачка кората со масло и вода, се додава од филот и се премачкува по кората.
  4. Потоа кората се завиткува во ролат, а потоа и во спирала односно во полжав и се добиваат кужни букетчиња.
  5. Бурекчињата се ставаат во тепсија обложена со хартија едно до друго. Се добиваат околу 18-20 мали бурекчиња.
  6. Одозгора се премачкуваат од смесата од вода и масло и се печат на 200 степени 30 минути додека добијат убава боја.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: