Рецепти
Мини бурек со сирење Ана Ристеска

Домашен бурек по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1/2 Килограм)

Сирење(500 Грама)

Кисела павлака(250 Милилитри)

Шунка(100 Грама)

Јајце(4-5 )

Вода(100 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Јајцата се матат со вилушка заедно со киселата павлака. Во нив се додава рендано сирење и изрендана шунка.
  2. Водата и маслото се мешаат во чаша и со смесата се премачкува секоја кора поединечно.
  3. Откако ќе се премачка кората со масло и вода, се додава од филот и се премачкува по кората.
  4. Потоа кората се завиткува во ролат, а потоа и во спирала односно во полжав и се добиваат кужни букетчиња.
  5. Бурекчињата се ставаат во тепсија обложена со хартија едно до друго. Се добиваат околу 18-20 мали бурекчиња.
  6. Одозгора се премачкуваат од смесата од вода и масло и се печат на 200 степени 30 минути додека добијат убава боја.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: