Рецепти
Мини киш со сланина и зеленчук Ана Ѓорова

Брз и лесен појадок од јајца, сланина и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(12 )

Кромид(1 Главица)

Црвена пиперка(1 )

Спанаќ(450 Грама)

Рендан кашкавал(115 Грама)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Чили пиперка(1 )

Сланина

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190 степени.
  2. Јајцата скршете ги во подлабок сад, додајте сол, бибер и други зачини и билки по желба. Добро изматете со вилушка.
  3. Калап за мафини премачкајте го малку со маслиново масло, путер или кокосово масло за да не се залепи при печењето.
  4. Сланината пропржете ја кратко додека стане малку крцкава. Потоа исечкајте ја и измешајте ја во сад со ситно сечканите кромид, пиперка, спанаќ и чили пиперка (по желба).
  5. Во калапите распоредете ги сечканите кромид, пиперка, спанаќот, чили пиперката и сланината.
  6. Внимателно врз нив претурете ја смесата со јајца, но не ги полнете до горе. Потоа додајте од преостанатата зеленчукова мешавина и изрендајте кашкавал.
  7. Печете 15-18 минути. Проверете со вилушка дали кишот е сув во средината. Ако уште е течен, печете уште малку, па потоа извадете ги од рерна.
  8. Оставете да се оладат 5-10 минути и внимателно извадете ги од калапите.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: