Рецепти
Мини лахмаџун Ана Ѓорова

Подгответе ги за лесен ручек или како предјадење и изненадете ги гостите со кулинарските способности

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Квасец(1 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Вода(1 Децилитар)

Млеко(1 Децилитар)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Сол

Доматен сос(или пасирани домати )

Кромид(1 Главица)

Јунешко мелено месо(400 Грама)

Кашкавал(20 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во сад ставете ги млекото, водата, шеќерот, квасецот, маслото и малку сол, а потоа постепено додавајте го брашното, цело време месејќи додека добиете меко и еластично тесто.
  2. Потоа тестото оставете го да нарасне.
  3. Ситно исечкајте го кромидот, а кашкавалот изрендајте го на крупната страна од рендето.
  4. Кромидот ставете го малку да се пропржи во масло, потоа откако ќе омекне, додајте ги меленото месо, пасираните домати и зачините.
  5. Нараснатото тесто поделете го на четири дела, а потоа секој дел рачно развлечете го во облик на пица, нанесете од приготвениот фил и изренданиот кашкавал, па ставете ги во рерна да се печат додека заруменат.
  6. Извадете ги од рерна, додајте сечкан магдонос, млад кромид и попрскајте ги одозгора со свеж сок од лимон.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: