Рецепти
Мини-сендвичи со домашни лепчиња Ана Ѓорова

Одлични за мезе, вечера или за разни прослави за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(0.5 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1/2 )

Шунка(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Домат(1 )

Магдонос

Павлака

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, солта, шеќерот и квасецот и се остава да стаса.
  2. Откако ќе стаса замесеното тесто, се прават мали топчиња и се пржат во врело масло за јадење или се ставаат во тава со хартија за печење едно до друго и се печат додека заруменат.
  3. Додека да се оладат лепчињата, се сечкаат саламата, доматите, кашавалот и магдоносот.
  4. Се сечат лепчињата на средина, се мачкаат со павлака и филуваат со состојките.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: