Рецепти
Модри патлиџани со сирење Ана Ѓорова

Брз и едноставен рецепт за печени модри патлиџани, исечкани на тенки кругови со смеса од сирење и пршута

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Пршута(200 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Рикота сирење(250 Грама)

Свеж босилек(10 Листови)

Масло(5 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги и избришете ги со кујнска крпа. Потоа исечете ги на многу тенки кругови.
  2. Во сад измешајте ги и убаво соединете ги рикота сирењето, ренданиот кашкавал, исечканата пршута, сол и бибер.
  3. Во огноотпорен сад ставете хартија за печење и со четка намрсете ја, а потоа ставете едно парче модар патлиџан, лажица од смесата со сирењето, па потоа ред модар патлиџан. Повторувајте ја постапката сè додека смесата не се потроши.
  4. Печете во загреана рерна на 200°C, околу 10-15 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: