Рецепти
Модри патлиџани со сирење Ана Ѓорова

Брз и едноставен рецепт за печени модри патлиџани, исечкани на тенки кругови со смеса од сирење и пршута

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Пршута(200 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Рикота сирење(250 Грама)

Свеж босилек(10 Листови)

Масло(5 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги и избришете ги со кујнска крпа. Потоа исечете ги на многу тенки кругови.
  2. Во сад измешајте ги и убаво соединете ги рикота сирењето, ренданиот кашкавал, исечканата пршута, сол и бибер.
  3. Во огноотпорен сад ставете хартија за печење и со четка намрсете ја, а потоа ставете едно парче модар патлиџан, лажица од смесата со сирењето, па потоа ред модар патлиџан. Повторувајте ја постапката сè додека смесата не се потроши.
  4. Печете во загреана рерна на 200°C, околу 10-15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: