Рецепти
Мус од јагоди Ана Ѓорова

Летен десерт по ручекот. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(400 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Слатка павлака(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Јагодите измијте ги и исчистете ги од дршките, па пресечете ги на половинки.
  2. Ставете ги во блендер со шеќерот и изблендирајте додека добиете хомогена смеса.
  3. Слатката павлака (ладна од фрижидер) ставете ја во подлабок сад и матете ја со миксер.
  4. Кога ќе добиете шлаг, ставете во него 2/3 од изблендираната смеса со јагоди и мешајте со лажица.
  5. Во стаклена чаша прво ставете од мешавината со јагоди, па одозгора со помош на готварски шприц ставете од шлагот и декорирајте го десертот по желба со свежи јагоди.
  6. Оставете го во фрижидер 30 минути пред послужување.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: