Рецепти
Мус од јагоди Ана Ѓорова

Летен десерт по ручекот. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(400 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Слатка павлака(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Јагодите измијте ги и исчистете ги од дршките, па пресечете ги на половинки.
  2. Ставете ги во блендер со шеќерот и изблендирајте додека добиете хомогена смеса.
  3. Слатката павлака (ладна од фрижидер) ставете ја во подлабок сад и матете ја со миксер.
  4. Кога ќе добиете шлаг, ставете во него 2/3 од изблендираната смеса со јагоди и мешајте со лажица.
  5. Во стаклена чаша прво ставете од мешавината со јагоди, па одозгора со помош на готварски шприц ставете од шлагот и декорирајте го десертот по желба со свежи јагоди.
  6. Оставете го во фрижидер 30 минути пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: