Рецепти
Мусака со чадена сланина и печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек што одлично оди со бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(5 )

Свежи шампињони(500 Грама)

Јајце(8 )

Димена сланина(100 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Млеко(500 Милилитри)

Вода(100 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Компирите се лупат, па се сечат на тенки кругови и половина од нив се ставаат во огноотпорен сад намастен со масло.
  2. Главицата кромид ситно се сечка и се нанесува врз компирите, а шампињоните се сечкаат на тенки листови и тие се редат врз кромидот.
  3. Лентите сланина се сечат на коцки и се додаваат врз садот, па потоа варените јајца се сечат на кругови и тие се редат.
  4. Во садот одозгора се редат преостанатите компири, па се полеваат со киселата павлака, млекото и водата (претходно измешани во сад со жица).
  5. Се зачинува по вкус со сол и бибер, па се ренда крупно кашкавал.
  6. Садот се затвора со алуминиумска фолија и се става во рерна да се пече 1 час на температура од 180°C.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: