Рецепти
Мусака со карфиол (посно) Ана Ѓорова

Вкусно и посно јадење за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Карфиолот измијте го, исечете го и сварете го во солена вода.
  2. Црниот лук ситно исечкајте го и пропржете го на масло, а потоа додајте 1 мала шолја измиен и исчистен ориз.
  3. Доматот измијте го, исчистете го и исечете еден дел на коцкички, а другиот на кругови.
  4. Потоа карфиолот, оризот, доматот исечкан на коцкички, солта, биберот и магдоносот наредете ги во огноотпорен сад и прекријте ги одозгора со кругови домат.
  5. Прелијте во садот млака вода измешана со вегета колку да ја покрие содржината, а потоа врз јадењето прелијте и презла измешана со масло и ставете го садот во рерна да се запече додека да добие убава боја.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: