Рецепти
Мусака со макарони Ана Ристеска

Познатата мусака на поинаков начин со тестенини и месо која мора да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(400 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Доматен сос(5 Децилитри)

Јајце(2 )

Јогурт(1 Децилитар)

Хималајска сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го, а кашкавалот изрендајте го на крупно ренде.
  2. На малку масло испржете го кромидот, додајте го месото и доматите, па динстајте 20 минути.
  3. Макароните обарете ги во солена вода, процедете ги и ставете ги во тепсија.
  4. Кашкавалот посипете го врз макароните и се промешајте.
  5. Пред крајот на варењето смесата од месо посипете ја со мешавина зачини и со бибер, промешајте и прелејте ги макароните.
  6. Изматете ги јајцата и јогуртот, прелејте ја мусаката и печете ја во загреана рерна околу 15 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: