Рецепти
Мусака со макарони Ана Ристеска

Познатата мусака на поинаков начин со тестенини и месо која мора да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(400 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Доматен сос(5 Децилитри)

Јајце(2 )

Јогурт(1 Децилитар)

Хималајска сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го, а кашкавалот изрендајте го на крупно ренде.
  2. На малку масло испржете го кромидот, додајте го месото и доматите, па динстајте 20 минути.
  3. Макароните обарете ги во солена вода, процедете ги и ставете ги во тепсија.
  4. Кашкавалот посипете го врз макароните и се промешајте.
  5. Пред крајот на варењето смесата од месо посипете ја со мешавина зачини и со бибер, промешајте и прелејте ги макароните.
  6. Изматете ги јајцата и јогуртот, прелејте ја мусаката и печете ја во загреана рерна околу 15 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: