Рецепти

Мусака со макарони
Познатата мусака на поинаков начин со тестенини и месо која мора да ја испробате
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Макарони(400 Грама)
Кашкавал(200 Грама)
Мешано мелено месо(300 Грама)
Кромид(1 Главица)
Доматен сос(5 Децилитри)
Јајце(2 )
Јогурт(1 Децилитар)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Кромидот ситно исечкајте го, а кашкавалот изрендајте го на крупно ренде.
- На малку масло испржете го кромидот, додајте го месото и доматите, па динстајте 20 минути.
- Макароните обарете ги во солена вода, процедете ги и ставете ги во тепсија.
- Кашкавалот посипете го врз макароните и се промешајте.
- Пред крајот на варењето смесата од месо посипете ја со мешавина зачини и со бибер, промешајте и прелејте ги макароните.
- Изматете ги јајцата и јогуртот, прелејте ја мусаката и печете ја во загреана рерна околу 15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во