Рецепти
Нутела кох
Веќе познатиот десерт кох со мал твист на нутела крем за поголемо уживање
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 (за тесто) )
Шеќер(6 Супени лажица (за тесто) + 6 (за фил) )
Гриз(7 Супени лажици (за тесто) )
Брашно(3 Супени лажици (за тесто) )
Какао(2 Супени лажици (за тесто) )
Нутела крем(200 Грама)
Црно чоколадо(100 Грама)
Сечкани ореви(100 Грама)
Шлаг крем ванила(100 Грама)
Млеко(750 Милилитри)
Ванилин шеќер(1 Пакување)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Јајцата се матат со шеќерот и се додаваат преостанатите состојки. Се пече пандишпан.
- Чоколадото се топи на пареа, се додаваат еурокремот и оревите. Со овој фил се премачкува тортата и се остава 15 минути.
- Потоа се полева со 750 милилитри ладно млеко, засладено со 6 лажици ванилин шеќер и со ванилин шеќер.
- Шлагот се мати со млеко, потоа со него се премачкува целата торта, па се тапка со нож за да се добие нерамна површина.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во