Рецепти
Нутела кох Ана Ристеска

Веќе познатиот десерт кох со мал твист на нутела крем за поголемо уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 (за тесто) )

Шеќер(6 Супени лажица (за тесто) + 6 (за фил) )

Гриз(7 Супени лажици (за тесто) )

Брашно(3 Супени лажици (за тесто) )

Какао(2 Супени лажици (за тесто) )

Нутела крем(200 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Шлаг крем ванила(100 Грама)

Млеко(750 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Јајцата се матат со шеќерот и се додаваат преостанатите состојки. Се пече пандишпан.
  2. Чоколадото се топи на пареа, се додаваат еурокремот и оревите. Со овој фил се премачкува тортата и се остава 15 минути.
  3. Потоа се полева со 750 милилитри ладно млеко, засладено со 6 лажици ванилин шеќер и со ванилин шеќер.
  4. Шлагот се мати со млеко, потоа со него се премачкува целата торта, па се тапка со нож за да се добие нерамна површина.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: