Рецепти
Омлет ролат со туна Ана Ѓорова

Омлет со вкусен сос од туна, маслинки и магдонос за богат појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Туна во конзерва(300 Грама)

Путер(50 Грама)

Црни маслинки(10 )

Магдонос(1 Китка)

Масло(1-2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Изматете ги јајцата со малку сол.
  2. Загрејте го маслото во тава и на него пржете ги јајцата од двете страни на умерен оган околу 5-6 минути, вртејќи ги со помош на капакот. Кога ќе зарумени, префрлете го омлетот во чинија и оставете да се олади.
  3. Исцедената туна ставете ја во миксер заедно со путерот, маслинките и магдоносот. Матете додека да добиете хомоген крем, а потоа додајте сол и бибер по вкус.
  4. Омлетот ставете го врз масна хартија и премачкајте го со кремот. Со помош на хартијата завиткајте го во ролат, а потоа и со фолија, па ставете го да мирува 20-тина минути во фрижидер.
  5. Омлетот сервирајте го исечен на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: