Рецепти
Омлет ролат со туна
Омлет со вкусен сос од туна, маслинки и магдонос за богат појадок
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 )
Туна во конзерва(300 Грама)
Путер(50 Грама)
Црни маслинки(10 )
Магдонос(1 Китка)
Масло(1-2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Изматете ги јајцата со малку сол.
- Загрејте го маслото во тава и на него пржете ги јајцата од двете страни на умерен оган околу 5-6 минути, вртејќи ги со помош на капакот. Кога ќе зарумени, префрлете го омлетот во чинија и оставете да се олади.
- Исцедената туна ставете ја во миксер заедно со путерот, маслинките и магдоносот. Матете додека да добиете хомоген крем, а потоа додајте сол и бибер по вкус.
- Омлетот ставете го врз масна хартија и премачкајте го со кремот. Со помош на хартијата завиткајте го во ролат, а потоа и со фолија, па ставете го да мирува 20-тина минути во фрижидер.
- Омлетот сервирајте го исечен на парчиња.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во