Рецепти
Омлет со месо и грашак
Вкусен појадок. Послужете го со чаша ладен цеден сок од овошје.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(1 Главица)
Компир(1 )
Грашок(100 Грама)
Мисиркино месо(чадено 100 грама )
Јајце(4 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Кромидот ситно се сечка, компирот се ренда, па потоа заедно се пржат во масло во една поголема тава.
- Во меѓувреме во друг сад се обарува грашокот.
- Мисиркиното месо (чадено) се сече на коцки и се додава во тавата со кромид и компир, па заедно кратко се пропржуваат.
- Потоа во тавата се додава и сварениот грашак, а на крај се додаваат јајцата (претходно изматени со виљушка со зачините).
- Омлетот се вади од тавата кога јајцата ќе бидат испржени и се послужува.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во