Рецепти
Омлет со месо и грашак Ана Ѓорова

Вкусен појадок. Послужете го со чаша ладен цеден сок од овошје.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Компир(1 )

Грашок(100 Грама)

Мисиркино месо(чадено 100 грама )

Јајце(4 )

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот ситно се сечка, компирот се ренда, па потоа заедно се пржат во масло во една поголема тава.
  2. Во меѓувреме во друг сад се обарува грашокот.
  3. Мисиркиното месо (чадено) се сече на коцки и се додава во тавата со кромид и компир, па заедно кратко се пропржуваат.
  4. Потоа во тавата се додава и сварениот грашак, а на крај се додаваат јајцата (претходно изматени со виљушка со зачините).
  5. Омлетот се вади од тавата кога јајцата ќе бидат испржени и се послужува.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: