Рецепти
Оригинални макарони со сирење (Mac & Cheese) Ана Ѓорова

Изненадете ги најблиските со подготовка на вкусни, кремасти, печени макарони со сирење по оригиналниот рецепт на англичаните

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(500 Грама)

Путер(1/2 Чаша)

Брашно(1/2 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Чедар сирење(500 Грама)

Лебни трошки(1/2 Чаша)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сварете ги макароните според упатството на пакувањето.
  2. Во тенџере стопете го путерот, додајте го брашното и мешајте околу 2-3 минути. Додајте сол и бибер по желба, па полека додавајте го млекото и мешајте убаво неколку минути додека смесата не зовире и се згусне.
  3. Во намрсена тава со масло ставете ги сварените макарони. Изрендајте над макароните од чедар сирењето, полијте ги со топлата смеса од тенџерето и почекајте да се стопи сирењето.
  4. Стопете 2 супени лажици путер, ставете ги лебните трошки и мешајте 3-4 минути, па ставете ги врз макароните. Така подготвените макатони, ставете ги во загрена рерна да се печат околу 15-20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: