Рецепти
Ориз салата со павлака Ана Ѓорова

Многу вкусна салата што одлично оди со кифлички и други печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Вегета

Шунка(1/2 Килограм)

Кисели краставички(1 тегла )

Мајонез(2-3 лажици по вкус колку да се соединат состојките во салатата )

Сенф(1 Кафена лажица)

Павлака(3-4 мали )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете го оризот да се вари во тенџере на оган со многу вода и лажичка вегета.
  2. Откако ќе се свари, исцедете го оризот, исплакнете го со млаз ладна вода, па повторно исцедете го и ставете го во длабок сад настрана.
  3. Киселите крставички ситно исечкајте ги и ставете ги врз цедалка да се исцедат околу половина час. Не треба да бидат со течност во салатата.
  4. Шунката изрендајте ја или ситно исечкајте ја.
  5. Оризот измешајте го со киселите краставички, шунката, па додајте лажичка сенф, 3-4 мали павлаки и околу 2-3 лажици мајонез или толку колку да се соединат состојките.
  6. Добро измешајте ги сите состојки и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: