Рецепти
Ослиќ во маринада Ана Ѓорова

Пржен, мариниран ослиќ со гарнир од динстани компири за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело вино(1 Чаша)

Лук(3-4 Чешниња)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Масло(2 Чаши)

Вегета

Сол

Бибер

Ослиќ(600 Грама)

Брашно

Црвен пипер

Компир(1 Килограм)

Млад кромид(1 страк )

Буковец

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рибата се чисти и ѝ се лупи кожата, па потоа се сече на парчиња.
  2. Во еден сад се става виното, сечканиот лук и кромид, гранче рузмарин, сол, бибер, па промешуваме и во маринадата ги ставаме парчињата риба. Ги оставаме најмалку 2 часа во фрижидер.
  3. По тие два часа, ја вадиме рибата и ја валкаме во смеса од брашно и црвен пипер, па ја пржиме во врело масло.
  4. Компирите ги лупиме, ги сечкаме на парчиња, ги додаваме сечканиот млад кромид, вегета, буковецот, 1 шолја масло и гранче рузмарин, па налеваме вода колку да се покријат компирите и динстаме додека испари водата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: