Рецепти
Ослиќ во маринада Ана Ѓорова

Пржен, мариниран ослиќ со гарнир од динстани компири за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело вино(1 Чаша)

Лук(3-4 Чешниња)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Масло(2 Чаши)

Вегета

Сол

Бибер

Ослиќ(600 Грама)

Брашно

Црвен пипер

Компир(1 Килограм)

Млад кромид(1 страк )

Буковец

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рибата се чисти и ѝ се лупи кожата, па потоа се сече на парчиња.
  2. Во еден сад се става виното, сечканиот лук и кромид, гранче рузмарин, сол, бибер, па промешуваме и во маринадата ги ставаме парчињата риба. Ги оставаме најмалку 2 часа во фрижидер.
  3. По тие два часа, ја вадиме рибата и ја валкаме во смеса од брашно и црвен пипер, па ја пржиме во врело масло.
  4. Компирите ги лупиме, ги сечкаме на парчиња, ги додаваме сечканиот млад кромид, вегета, буковецот, 1 шолја масло и гранче рузмарин, па налеваме вода колку да се покријат компирите и динстаме додека испари водата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: