Рецепти
Овчеполско тавче Ана Ѓорова

Вкусна манџа со свинско и пилешко месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1/2 Килограм)

Пилешко месо(1/2 Килограм)

Кромид(4-5 Главици)

Морков(3 парчиња + 1/2 килограм )

Црвена пиперка(1 )

Модар патлиџан(1/2 )

Гулаш(1 конзерва )

Брашно(1 Супена лажица)

Сол

Вегета

Црвен пипер

Зелка

Кисели краставички(1/2 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 часа

  1. Во тенџере со вода на оган се ставаат 1/2 килограм моркови, 3-4 главици кромид, зелка, 1/2 килограм кисели краставички и една телешка коска да се варат околу 3-4 часа.
  2. Добиената смеса се прецедува и се употребува само течноста.
  3. Месото се сече на коцки, се посолува, забиберува и се пржи во тава.
  4. Месото откога ќе се испржи се вади од тава и во истото масло се додаваат 3 исечкани моркови, пиперката, и модриот патлиџан да се динстаат.
  5. Потоа се додава конзервата гулаш и се остава малку да проврие.
  6. Во тавата се враќа месото, се промешува и се зачинува со сол и бибер по вкус.
  7. Во друга тава брашното се пржи во загреано масло, се додава 1 литар од течноста од телешката коска и се остава да проврие. Ги мешаме заедно со месото и ги ставаме во земјена тава. Повторно се зачинува по вкус.
  8. Се пече во загреана рерна на 250°C, 1 час и 20 минути.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: