Рецепти
Овесни барови со чоколадо Ана Ристеска

Домашна ужинка која можете да ја земете со себе на работа, факултет или во школо за вашите деца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(1 Чаша)

Кафеав шеќер(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Овесни снегулки(3 Чаши)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Црно чоколадо(исечкано 1 Чаша)

Путер од кикирики-органски(3/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути + 2 часа во фрижидер

  1. Тавче за печење обложете го со хартија за печење.
  2. Во тавче на ниска температура ставете го путерот, шеќерот и екстрактот од ванила. Гответе додека шеќерот и путерот не се стопени.
  3.  Додајте ги овесните снегулки, циметот и солта и гответе уште 4-5 минути со мешање.
  4. Половина од смесата ставете ја во тавчето и убаво притиснете ја со рацете за рамномерно да се распореди.
  5. Во мал стаклен сад ставете го чоколадото и путерот од кикирики. Ставете го садот во микробранова печка околу 40 секунди или додека состојките не се стопат и убаво не се соединат.
  6. Потоа сипете 4/5 од филот со чоколадото врз овесните снегулки. Врз чоколадото ставете го останатиот дел од овесните снегулки и одозгора прелијте ги со 1/4 од чоколадниот фил.
  7. Вака спремни ставете го тавчето во фрижидер 2 часа додека се олади. Потоа исечете коцки и послужете.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: