Рецепти
Овошно желе со јогурт Ана Ѓорова

Вкусен и декоративен десерт од јагоди за секаква пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јогурт(5 Децилитри)

Јагоди(200 Грама)

Белка од јајце(4 )

Шеќер(200 Грама)

Желатин(10 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Желатинот потопете го во ладна вода.
  2. Во тенџере на оган загрејте ги јогуртот и шеќерот, но не ги зовривајте.
  3. Тргнете ги од оган, додајте го исцедениот желатин и растопете го со брзо мешање во загреаната смеса. Потоа оставете да се олади.
  4. Белките со миксер изматете ги во цврст снег и измешајте ги со смесата од јогурт и со 100 грама од ситно сечканите јагоди.
  5. Целата смеса префрлете ја во калап за колачи и оставете ја 3 часа во фрижидер да се стврдне.
  6. Потоа внимателно превртете ја врз чинија и декорирајте ја со шлаг и со преостанатите јагоди.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: