Рецепти
Палачинки со фил од ослиќ и цикорија Ана Ѓорова

Здрави палачинки како одлична идеја за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Сол

Млеко(2-3 Децилитри)

Масло(по потреба )

Брашно(по потреба )

Филети од ослиќ(6 )

Цикорија(2 )

Путер(1 Супена лажица)

Јогурт(3 Децилитри)

Мајонез(2 Супени лажици)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Бибер

Марула(1 помала )

Индиски ореви(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцата и солта се матат, постепено се додаваат брашното и млекото за да се добие средно густа смеса. Се печат палачинки.
  2. Филетите ослиќ се пржат во врело масло.
  3. Путерот се растопува и во него кратко се пржат ленти цикорија. Се посолува и се додава бибер.
  4. Се мешаат јогуртот, мајонезот, солта, црниот пипер, магдоносот и истолчениот лук.
  5. Марулата се сече на резанки и се става во чинија.
  6. Палачинката се мачка со две лажици фил, се додаваат две лажици цикорија и на средина филе ослиќ. Палачинката се витка и се прицврстува со дрвена чепкалка, а одозгора се прелева со останатиот фил и се посипува со индиски ореви.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: