Рецепти
Палачинки со фил од ослиќ и цикорија Ана Ѓорова

Здрави палачинки како одлична идеја за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Сол

Млеко(2-3 Децилитри)

Масло(по потреба )

Брашно(по потреба )

Филети од ослиќ(6 )

Цикорија(2 )

Путер(1 Супена лажица)

Јогурт(3 Децилитри)

Мајонез(2 Супени лажици)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Бибер

Марула(1 помала )

Индиски ореви(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцата и солта се матат, постепено се додаваат брашното и млекото за да се добие средно густа смеса. Се печат палачинки.
  2. Филетите ослиќ се пржат во врело масло.
  3. Путерот се растопува и во него кратко се пржат ленти цикорија. Се посолува и се додава бибер.
  4. Се мешаат јогуртот, мајонезот, солта, црниот пипер, магдоносот и истолчениот лук.
  5. Марулата се сече на резанки и се става во чинија.
  6. Палачинката се мачка со две лажици фил, се додаваат две лажици цикорија и на средина филе ослиќ. Палачинката се витка и се прицврстува со дрвена чепкалка, а одозгора се прелева со останатиот фил и се посипува со индиски ореви.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: