Рецепти
Палента со кашкавал Ана Ристеска

Одлична лесна вечера или појадок која оди совршено со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(500 Грама)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Путер(80 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 75 минути

  1. Во еден сад ставете да зовријат 2 л вода, па додајте малку сол и брашно, брзо мешајќи го за да не се создадат грутки.
  2. Кога ќе започне да врие, намалете го огнот и варете ја палентата 1 час, често мешајќи ја.
  3. Кога ќе се згусне, префрлете ја врз рамна површина и исечете ја на парчиња.
  4. Префрлете половина од парчињата палента во намастена тава, полијте ги со растопениот путер и посипете ги со кашкавал, па прекријте ги со останатите парчиња палента.
  5. Полијте ги со останатиот путер и посипете ги со останатиот кашкавал.
  6. Палентата можете да ја сервирате веднаш или да ја потпечете кратко време во рерна.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: