Рецепти
Палента со кашкавал Ана Ристеска

Одлична лесна вечера или појадок која оди совршено со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(500 Грама)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Путер(80 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 75 минути

  1. Во еден сад ставете да зовријат 2 л вода, па додајте малку сол и брашно, брзо мешајќи го за да не се создадат грутки.
  2. Кога ќе започне да врие, намалете го огнот и варете ја палентата 1 час, често мешајќи ја.
  3. Кога ќе се згусне, префрлете ја врз рамна површина и исечете ја на парчиња.
  4. Префрлете половина од парчињата палента во намастена тава, полијте ги со растопениот путер и посипете ги со кашкавал, па прекријте ги со останатите парчиња палента.
  5. Полијте ги со останатиот путер и посипете ги со останатиот кашкавал.
  6. Палентата можете да ја сервирате веднаш или да ја потпечете кратко време во рерна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: