Рецепти
Палеж (посно)
Вкусно македонско предјадење познато како макало
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Измијте ги добро сувите пиперки и нелупениот компир и ставете ги да се варат, додека не омекнат.
- Потоа исцедете ги и излупете ги компирите и пиперките од лушпата и истолчете ги во лучница со додавање сол по вкус. Празот исечете го на тркалца и истолчете го заедно со претходната смеса. На крајот, додајте оцет и повеќе масло.
- Се служи како ладно предјадење и како додаток на главно јадење.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во