Рецепти
Панакота
Вкусен и лесен италијански десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Хоплата (слатката павлака) се вари со млекото и шеќерот.
- Настрана се раствара желатинот со 8 лажици вода.
- Откако млекото ќе зоврие, се става желатинот и се меша додека не се растопи.
- Потоа се сипува смесата во модли и се чува во фрижидер.
- Се декорира со џем од капини, малинки или нешто друго по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во