Рецепти
Панакота Ана Ѓорова

Вкусен и лесен италијански десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хопла(1 Литар)

Шеќер(5 Супени лажици)

Желатин(2 ќесички )

Млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Хоплата (слатката павлака) се вари со млекото и шеќерот.
  2. Настрана се раствара желатинот со 8 лажици вода.
  3. Откако млекото ќе зоврие, се става желатинот и се меша додека не се растопи.
  4. Потоа се сипува смесата во модли и се чува во фрижидер.
  5. Се декорира со џем од капини, малинки или нешто друго по желба.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: