Рецепти
Панакота Ана Ѓорова

Вкусен и лесен италијански десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хопла(1 Литар)

Шеќер(5 Супени лажици)

Желатин(2 ќесички )

Млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Хоплата (слатката павлака) се вари со млекото и шеќерот.
  2. Настрана се раствара желатинот со 8 лажици вода.
  3. Откако млекото ќе зоврие, се става желатинот и се меша додека не се растопи.
  4. Потоа се сипува смесата во модли и се чува во фрижидер.
  5. Се декорира со џем од капини, малинки или нешто друго по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: