Рецепти
Паштета од соино зрно со зеленчук Ана Ѓорова

Макробиотички рецепт за домашна паштета

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја зрна(1 Чаша)

Морков(2 )

Целер(1 Китка)

Кромид(1 Главица)

Сечкан магдонос(1/4 Чаша)

Масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Морковот, целерот и магдоносот сварете ги во солена вода додека не омекнат. Потоа добро исцедете ги и ставете ги во блендер.
  2. Сварете ги и соја зрната.
  3. Кромидот исечкајте го и во тенџере со малку вода динстајте додека не омекне и додека не испари водата. Додајте го изблендираниот зеленчук и варената соја и посолете.
  4. Изблендирајте ја целата смеса плус со додаток на масло и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: