Рецепти
Пастрмка со бадеми Ана Ристеска

Лесен рецепт за пастрмки со бадеми како одличен петочки ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(4 )

Јајце(1 )

Путер(100 Грама)

Бадеми(исечкани 30 Грама)

Магдонос(малку )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Пастрмките посолете ги, извалјајте ги во изматените јајца и пржете ги на путер од двете страни за да заруменат.
  2. Во друга тава пржете ги бадемите на путер се додека не заруменат.
  3. Потоа посипете ги пастрмките со бадемите и магдоносот и сервирајте ги со варени компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: