Рецепти
Пастрмка со бадеми Ана Ристеска

Лесен рецепт за пастрмки со бадеми како одличен петочки ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(4 )

Јајце(1 )

Путер(100 Грама)

Бадеми(исечкани 30 Грама)

Магдонос(малку )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Пастрмките посолете ги, извалјајте ги во изматените јајца и пржете ги на путер од двете страни за да заруменат.
  2. Во друга тава пржете ги бадемите на путер се додека не заруменат.
  3. Потоа посипете ги пастрмките со бадемите и магдоносот и сервирајте ги со варени компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: