Рецепти

Пастрмка во сос и магдонос
Едноставен ручек за четворица од пастрмка во интересен сос од лимон
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвув за помалку од 40 минути
- Измијте ги пастрмките, исушете ги си салфета и исчистете ги. Потоа извалкајте ги во брашното, измешано со малку сол и пржете ги на загреаниот путер.
- Извадете ги од тавата, исечете ги на филети и оставете ги на топло место.
- Во сосот од пржењето додајте ги сокт од лимон и неколку лажици исечкан магдонос, па оставте го сосот да се згусне на силен оган.
- Ставете ги филетите пастрмки во чинии, полијте ги со подготвениот сос, попиперете ги и сервирајте ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во