Рецепти
Пченица во шлаг Ана Ѓорова

Варена пченица во шлаг, мед, цимет и мелени ореви. Совршена и ароматична ужинка.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченица во зрна(150 Грама)

Мед(1 Супена лажица)

Суво грозје(2 Супени лажици)

Цимет(1 Кафена лажица)

Рендана кора од портокал(2 Супени лажици)

Шлаг во прав(1 Пакување)

Мелени ореви(50 Грама)

Малини(0.5 Шака)

Капини(0.5 Шака)

Боровница(0.5 Шака)

Чоколадни трошки(1 Шака)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пченица потопете ја и оставете да отстои преку ноќ, а потоа сварете ја.
  2. Кога ќе омекне, исцедете ја, додајте мед, суво грозје, цимет и рендана кора од портокал и убаво промешајте.
  3. Шлагот подгответе го според упатството на пакувањето, а потоа помешајте го со варената пченица, посипете мелени ореви и украсете со шумски плодови и чоколадни трошки.
  4. Ставете ја пченицата во фрижидер еден час да се олади и сервирајте ја во мали стаклени чинии.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: