Рецепти
Пченкарна супа со павлака Ана Ѓорова

Вкусна кремаста вегетаријанска супа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Павлака(150 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Масло(3 Супени лажици)

Пченкарно брашно(3 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад за супа загрејте масло и на него пржете го брашното додека не пожолти.
  2. Додајте го црвениот пипер и ситно исечканиот лук.
  3. Промешајте и додајте 1 литар топла вода, додајте сол и варете 20 минути.
  4. Кога ќе биде готова супата, додајте го магдоносот и изматената павлака.
  5. Сите состојки варете ги уште малку, а густината на супата одредете ја сами.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: