Рецепти
Пченкарна супа со павлака
Вкусна кремаста вегетаријанска супа
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Павлака(150 Милилитри)
Лук(2 Чешниња)
Свеж магдонос(1 Китка)
Масло(3 Супени лажици)
Пченкарно брашно(3 Супени лажици)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во сад за супа загрејте масло и на него пржете го брашното додека не пожолти.
- Додајте го црвениот пипер и ситно исечканиот лук.
- Промешајте и додајте 1 литар топла вода, додајте сол и варете 20 минути.
- Кога ќе биде готова супата, додајте го магдоносот и изматената павлака.
- Сите состојки варете ги уште малку, а густината на супата одредете ја сами.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во