Рецепти
Пченкарна супа со павлака Ана Ѓорова

Вкусна кремаста вегетаријанска супа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Павлака(150 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Масло(3 Супени лажици)

Пченкарно брашно(3 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад за супа загрејте масло и на него пржете го брашното додека не пожолти.
  2. Додајте го црвениот пипер и ситно исечканиот лук.
  3. Промешајте и додајте 1 литар топла вода, додајте сол и варете 20 минути.
  4. Кога ќе биде готова супата, додајте го магдоносот и изматената павлака.
  5. Сите состојки варете ги уште малку, а густината на супата одредете ја сами.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: