Рецепти
Пченкарни лепчиња Ана Ристеска

Вегетаријански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(200 Грама)

Интегрално пченично брашно(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(4 Супени лажици)

Газирана вода(400 Милилитри)

Маргарин(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 180 минути

  1. Измешајте брашно, сол, масло и минерална вода. Од добиената смеса замесете тестото кое би требало да биде меко и оставете го да стаса два до три часа.
  2. Садот за печење обилно намачкајте го со маргарин за да не се залепи тестото.
  3. Кога тестото ќе стаса промешајте го, а потоа лажица по лажица растегнете го во тенки тркалезни лепчиња и наредете ги во садот за печење.
  4. Печете на повисока температура од 220 степени околу 20 до 30 минути. Топлите лепчиња послужете ги со свежо сирење.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: