Рецепти
Печени јаболки со суво грозје (посно) Ана Ѓорова

Вкусен десерт за помалку од еден час

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(4 )

Суви кајсии(4 )

Суво грозје(25 Грама)

Портокал(1 )

Лимон(1 )

Шеќер(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измијте ги јаболките, исечете ги на половина и отстранете им ја средината со семките.
  2. Изрендајте ја кората од портокалот и од лимонот и исцедете го сокот од двете овошја.
  3. Исечкајте ги сувите кајсии на коцки и измешајте ги со сувото грозје, па со нив наполнете ги издлабените јаболки.
  4. Префрлете ги јаболките во тава прекриена со масна хартија, полијте ги со 5 лажици вода и со сокот од аргумите. Измешајте го шеќерот со кората од аргумите, посипете ги јаболките и печете ги во загреана рерна на 200 степени, 40 минути. Сервирајте ги ладни.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: