Рецепти
Печени компири со лук и магдонос Ана Ѓорова

Вкусни печени компири на уникатен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(12 )

Вода(1 Чаша)

Сол(2 Кафени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

Рендан кашкавал(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Измијте ги убаво компирите заедно со кората.
  2. Наредете ги во огноотпорен сад и полејте ги со солена вода.
  3. Гответе 10 минути на најсилна температура, па превртете ги од другата страна и печете уште 10 минути.
  4. Извадете ги компирите засечете ги на четири места, потоа ставете одозгора на нив ситно толчен лук и магдонос, налејте ги со маслиново масло и нанесете бибер.
  5. Повторно вратете ги во рерната за печење, но покриени со капак и печете околу 20 минути, а за тоа време нежно протресувајте ги.
  6. Кога ќе бидат готови извадете ги од рерната и посипете со рендан кашкавал.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: